Hvor gjør det mest vondt å tatovere seg?

Hvor gjør det mest vondt å tatovere seg?

Tatoveringer er en av de hyppigste måtene å dekorere kroppen på – og i dag er tatoveringer for alle, der det vakre håndverket tidligere var forbeholdt visse kulturer og subkulturer. Derfor er det også en økende interesse blant store deler av befolkningen, som vil vite hvor det gjør mest vondt og/eller minst å bli tatovert når de ønsker et minne for livet.

Hvis du frykter smerten, kan du lese vår guide for å gjøre tatovering så smertefri som mulig .

Noen steder hvor det vanligvis gjør vondt å bli tatovert:

  • På ribbeina
  • På føttene
  • I ansiktet
  • På leggen
  • På halsen

Noen steder hvor det gjør minst vondt å bli tatovert :

  • På skuldrene
  • På enkelte deler av ryggen
  • På låret

På denne siden gir vi deg vår guide til hvor du kan forvente å måtte bite tennene litt mer når nålen treffer huden – og hvor du eventuelt kan tatovere deg, der det gjør minst vondt. Les hele artikkelen for å finne ut hvorfor noen steder er verre enn andre når det kommer til smerte.

Hos Painfree tilbyr vi deg naturligvis også et effektivt middel mot den fryktede smerten, som du kan bruke dersom du ønsker en spesifikk tatovering på et av stedene som er kjent for å gjøre mer vondt enn andre.

Når selve tatoveringen er over, gjør den ikke lenger vondt. Det tatoverte området kan være sårt i flere dager etterpå. Husk å følge våre fire gode tips når du skal gjøre ferdig tatoveringen din .

Gjør det vondt å tatovere seg i det hele tatt?

Som det også fremgår av det vi skriver ovenfor, er svaret mer komplekst enn et enkelt ja/nei-svar på spørsmålet. Hvis du ser objektivt på det, foregår tatoveringsprosessen ved å penetrere huden din raskt og kontinuerlig med en superskarp nål med pigment – og det vil være vanskelig å si at det ikke alltid gjør litt vondt.

Når det er sagt, er det også veldig forskjellig hvordan folk opplever smerte. For eksempel har menn en tendens til å reagere annerledes på smerte enn kvinner, og mange vitenskapelige studier er også utført på dette området. Vi vil imidlertid ta utgangspunkt i vår brede erfaring fra tatoveringsbransjen.

Generelt kan man si at områder på kroppen med mest fett, hvor nerveendene ikke er så nærme, og hvor huden er tykkest er de områdene hvor det nesten ikke gjør vondt å bli tatovert. Og omvendt; områder der knoklene er mest fremtredende regnes ofte som noen av de mest smertefulle stedene å få en tatovering. I de kommende avsnittene kan du lese mer om smertene på de stedene på kroppen hvor det er mest populært å bli tatovert.

Hvor på kroppen gjør det mest vondt å tatovere seg?

Her fokuserer vi på noen av områdene på kroppen din hvor det sannsynligvis gjør mer vondt enn noe annet sted. Som tidligere nevnt kan smerteopplevelsen oppleves forskjellig fra person til person – det forteller vi litt mer om senere på siden. Men stedene vi nevner i de følgende beskrivelsene er steder hvor betydelig smerte kan forventes og hvor du virkelig kan dra nytte av vår effektive bedøvende krem.

Tatovering i armhulene

Armhulene rangerer ganske høyt på listen over hvor det gjør mest vondt å bli tatovert. Kanskje til og med stedet der det gjør mest vondt. Derfor vil du nok også oppleve at en tatovør direkte fraråder deg å ta en tatovering i armhulen, dersom du ikke har blitt tatovert mange ganger før. Av samme grunner er det også vondt å bli tatovert i eller rundt kneskålene.

Tatoveringer rundt ribbeina

Området rundt ribbeina er et sted hvor huden er relativt tynn, og hvor fettlaget mellom huden og beinene ikke er spesielt tykt. Det som også skjer er at ribbeina vil bevege seg hver gang du puster, noe som får huden til å bevege seg litt over beinene. Det kan bidra til å gjøre tatovering i dette området vanskeligere – og til slutt også forsterke smerten ved å tatovere seg her.

Andre steder hvor fettlaget ikke er så stort er for eksempel på anklene, på hoftene og på leggen. Derfor er dette også noen av stedene hvor det gjør spesielt vondt å bli tatovert.

Tatovering i ansiktet, skrittet og på fingre, føtter og tær

Vi har samlet alle områdene under denne overskriften fordi det er områder hvor nervene er noe nærmere enn andre steder. Derfor må du også regne med at det er mye smerte forbundet med å tatovere seg i disse områdene, selv om noen av disse områdene er veldig populære.

Hvor gjør det minst vondt å bli tatovert?

De fleste velger ikke hvor det gjør minst vondt å tatovere seg. Når det er en pynt for livet, er det ofte viktigere at den sitter på akkurat rett plass – og da kan du eventuelt bruke bedøvingskremen vår til å ta bort en stor del av smerten som følger med. Men i forlengelsen av ovenstående oversikt over de mest smertefulle stedene gir vi deg her en liste med de områdene hvor du oftest ikke opplever fullt så betydelige smerter – og årsaken til dette er den samme som årsaken til at det gjør vondt i andre steder; fettlag, hudtykkelse og nervetetthet.

Tatovering på låret, på overarmen og på leggen

De navngitte områdene er områder hvor muskelmassen danner et lag som gjør det mindre vondt å bli tatovert her enn de fleste andre steder. Videre er forekomsten av nerveender ikke så fremtredende her, og huden er også relativt tykk. Derfor regnes disse stedene som noen av stedene hvor det er minst smertefullt å tatovere seg.

Tatoveringer på baksiden

Ryggen regnes også som et av stedene hvor det ikke gjør så vondt å tatovere seg. Baksiden er et stort, vakkert lerret – og jo lenger unna de fremtredende beinene og nervene i hoftene og ryggraden du blir tatovert, jo mindre smertefullt er det.

Kjøp vår bedøvende krem hvis du ønsker å redusere smertene

Tatoveringer gjør vondt å få. Men det er steder som gjør mer vondt enn andre – og samtidig er det også andre faktorer som spiller inn. Dette er for eksempel kjønn, fettprosent, hudtype og ikke minst plasseringen på kroppen.

Vil du ha en minst mulig smertefull opplevelse? Så kom innom og se oversikten over produktene våre for å ta smertene unna neste gang du trenger en tatovering. Vi har både kremer og sprayer som kan hjelpe deg med å få en skikkelig god opplevelse med tatovøren og etterpå.

Tilbake til Top
Lukk Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.