Tatoveringshelingsprosess: En av de viktigste prosessene for tatoveringen din

Tatoveringshelingsprosess: En av de viktigste prosessene for tatoveringen din

Når du har bestemt deg for å ta en ny tatovering, kan det hende at du setter deg grundig inn i tatoveringsprosessen – og selvfølgelig også fokuserer på hvordan det ferdige resultatet vil se ut. Det forstår vi selvfølgelig. Men den viktige helbredelsesprosessen etter at du har tatt tatoveringen din er et av trinnene i prosessen som vanligvis får minst fokus. Og det er synd! Ikke minst fordi helingsprosessen er viktig å forstå for å få et best mulig resultat og for å være bevisst og trygg på de ulike fasene kroppen og huden din går gjennom etter at du har blitt tatovert.

Derfor gir vi deg vår guide til helbredelsesprosessen, som belyser kroppens reaksjoner på at en skarp nål med pigment trenger inn i huden flere tusen ganger.

En fin tatovering kan koste mye penger , og hvis du ikke tar vare på den etterpå, kan den bli skadet.

De ulike fasene i en helbredelsesprosess etter tatovering

Det er mange i tatoveringsindustrien som deler helingsprosessen inn i tre distinkte faser som følger i kjølvannet av enhver tatovering. Her kan du lese med og bli flinkere til å sjekke selv om helingsprosessen går akkurat som den skal. De aller fleste profesjonelle tatovører i Danmark vil selvsagt også være behjelpelige med å forklare deg hvordan du bør ta vare på tatoveringen din i helbredelsesfasene, og hvordan du må være spesielt oppmerksom på å identifisere og unngå upassende.

De tre stadiene av en tatoveringshelingsprosess er som følger:

De første tre dagene: Betennelsesfasen

Betennelse betyr betennelse, og det er helt normalt at huden rundt tatoveringen din er hoven, veldig sår og rød de første 72 timene etter at du har blitt tatovert. Du kan også blø litt (muligens blod med litt blekk) i denne innledende helingsprosessen. Og det er igjen helt normalt. Det høres kanskje litt voldsomt ut – men kroppen din er også giret til å være i beredskap for helbredelse, og derfor vil bedringen være veldig merkbar fra dag til dag. Hvis du ikke opplever vesentlig bedring i det daglige, bør du kontakte din tatovør og/eller lege. Det skjer imidlertid kun i ytterst sjeldne tilfeller at den ikke går helt som den skal.

Det er viktig å gi huden hvile for å gro. Derfor er det lurt å ikke trene rett etter at du har blitt tatovert . Vær spesielt forsiktig med trening som strekker og sliter på huden.

Innen de to første ukene: Synlig forbedring

I løpet av de to første ukene vil det øverste hudlaget begynne å gro. Det vil skrelle og skurre – og det vil nok klø ganske mye. Det som skjer kan faktisk sammenlignes med når du blir alvorlig solbrent. Det er selvfølgelig helt essensielt at du ikke klør, skreller eller på annen måte fjerner de helbredende skorpene, som er kroppens eget beskyttende lag. Det ville bidra til å forlenge helingsprosessen og i verste fall forårsake ytterligere skade på huden.

Fra de to første ukene til 30 dager: Helbredelsen fortsetter i det skjulte

Som en tommelfingerregel tar en full helbredelsesprosess for en tatovering rundt en måned. Etter de to første fasene, som vi har beskrevet i avsnittene ovenfor, starter en ny fase hvor man ikke umiddelbart kan se så store endringer – annet enn at tatoveringen går fra å være litt mørk til å nærme seg det endelige uttrykket. Når nøyaktig én måned har gått, skal tatoveringen ha fått sin endelige form, mens helingsprosessen under huden faktisk fortsetter i opptil seks måneder. Det er verdt å merke seg at tatoveringer laget under hjertet helbreder langsommere enn de som er plassert over hjertet. En tatovering på leggen vil derfor gro saktere enn en på skulderen.

Gi kroppen din det den trenger etter at du har blitt tatovert

For første gang vil tatoveringen din vanligvis festes tett for å forhindre at bakterier nærmer seg den eksponerte huden. Etter at du har fjernet bandasjen og fulgt instruksjonene til tatovøren din, kan det være lurt å tilføre huden vitaminer og fuktighet. Her kan du for eksempel bruke vår pantotenolkrem , som er perfekt til etterbehandling av tatoveringer .

Med dette gir du huden din de aller beste forutsetningene for å gro riktig – noe som til syvende og sist forbedrer sjansene dine for å få den vakreste tatoveringen, som også varer godt over lengre tid. Du kan lese mye mer om vår krem for tett hud ved å følge lenken til vår produktside.

Tilbake til Top
Lukk Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.