Når kan du trene etter en tatovering?

Når kan du trene etter en tatovering?

Det finnes ikke noe klart svar på når en ny tatovering og trening går hånd i hånd. Det avhenger mye av hvor på kroppen du har tatt tatoveringen din. Etter dette har det også mye å si hvilken sport du driver med. Det er viktig å huske – selv om vi forstår at det er vanskelig – at det er lettere å komme tilbake i treningsrytmen enn det er å gjenskape eller fikse en skadet tatovering.

Nedenfor kan du lese mer om hva du må forholde deg til før du begynner å trene etter å ha tatt en ny tatovering.

Hva kan skje hvis du trener etter en ny tatovering?

Vi anbefaler at du holder deg helt unna trening i to dager etter at du har blitt tatovert. På dette tidspunktet er tatoveringen fortsatt et åpent sår, og her er det spesielt viktig at tatoveringen blir tatt ekstra godt vare på og at helingsprosessen går sin gang. Det betyr at du bør rengjøre den grundig – men forsiktig – og jevnlig gi den et lag med ettervern . Sist, men ikke minst, skal det bare ha det bra.

Du kan også lese om hvor det gjør mest vondt å bli tatovert .

Forhindre at blodtrykket stiger

En av grunnene til at trening kan være skadelig for den nye tatoveringen din, er at blodtrykket øker når du trener. Et høyere blodtrykk betyr at blodet ditt pumpes raskere ut av kroppen. Når tatoveringen fortsatt er et åpent sår, risikerer du at tatoveringen begynner å blø når du trener. Vi anbefaler derfor at du starter med en lett treningsøkt etter at tatoveringen din er laget.

Å strekke ut huden kan skade tatoveringen din

Etter de første dagene vil det begynne å danne seg en skorpe på tatoveringen din. Denne skorpen kan få tatoveringen din til å se litt annerledes ut, men dette er helt normalt. Du kan sikkert også kjenne på den at den buler litt ut – dette er igjen helt normalt. Det er viktig at du tar godt vare på såret som dannes i disse dagene.

Når du trener bruker du naturlig nok kroppen på en veldig fleksibel måte. Det kan være løping når du trener styrke eller sykler. I alle disipliner beveger du nesten hele kroppen, og i den forbindelse strekker du huden. Denne strekningen er ikke sunt for tatoveringen din. Du risikerer at såret som har dannet seg på tatoveringen din sprekker. Dette er ikke bra for helingsprosessen til tatoveringen din.

Å gjenoppta treningen etter å ha tatt en tatovering avhenger av sporten du driver med

Grunnen til at det er vanskelig å gi et konkret svar på når du kan gjenoppta treningen etter å ha tatt en tatovering, er at det avhenger av sporten du driver med. Trener du styrketrening til daglig, har du full kontroll på om tatoveringen din blir berørt eller tøyd. Er du f.eks. blitt tatovert på benet, kan du isolere treningen til kun å inkludere øvelser for overkroppen de første ukene. På den måten får du fortsatt mosjon mens du passer på å beskytte den nye tatoveringen din.

Hvis du derimot spiller håndball eller fotball, er det større sannsynlighet for at tatoveringen din blir skadet. Det er ganske sannsynlig at en motstander kan berøre tatoveringen din under en kamp. I den forbindelse kan du risikere at såret rives av. Spør deg selv derfor hva som er mest fornuftig før du begynner å utøve sporten din igjen.

Unngå all vannrelatert trening etter å ha blitt tatovert

Vi anbefaler at du unngår all vannrelatert trening. Dette betyr svømming eller annen vannsport. Det er generelt sett ikke bra for tatoveringen hvis den utsettes for mye fuktighet. For det første er det usunt fordi eksponeringen for bakterier er høyere i vann, noe som gjelder både bassenget og havet.

I tillegg blir såret ditt også mykt hvis det utsettes for mye vann. Det betyr at såret igjen risikerer å falle av når du for eksempel tørker deg på kroppen med et håndkle. Dette setter igjen en stopper for tilhelingsprosessen, på samme måte som det øker risikoen for infeksjon i det åpne såret.

Bruk løse klær når du begynner å trene med din nye tatovering

Når du starter treningen igjen, er også klærne dine viktige å ta hensyn til i starten. Vi anbefaler at du trener i et løst treningssett. En trang treningsskjorte kan være skadelig for tatoveringen din. Skjorten kan gni på såret, noe som kan føre til at det blir riper opp i såret. Bakteriene fra skjorten vil da sette seg i såret hvis du er uheldig.

Generelt anbefaler vi at du bruker myke klær etter å ha blitt tatovert. Den myke bomullen glir fint over såret, mens et par tettsittende jeans gnir seg i større grad på såret. I tillegg er det med på å fremme helingsprosessen hvis du lar din nye tatovering få så mye luft som mulig.

Du kan alltid kontakte oss hvis du har spørsmål

Er du i tvil om noe i forhold til ovenstående, eller trenger du svar på et spesifikt spørsmål, er vi alltid klare til å hjelpe deg. Du kan skrive oss en e-post på info@painfree-cream.com, så kommer vi tilbake til deg innen 24 timer. I de fleste tilfeller kommer vi tilbake innen en time. Vi ser frem til å hjelpe deg.

Tilbake til Top
Lukk Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.