Etterbehandling av tatoveringer og kosmetiske behandlinger.

Etterbehandling av tatoveringer og kosmetiske behandlinger.

Dette innlegget handler om tiden etter tatoveringer og kosmetiske behandlinger. For mange glemmer de den påfølgende tiden når huden er utsatt og sårbar, det vil si tiden da huden må helbredes og pleies.

Det er naturlig å glemme helbredelsesprosessen , da man hovedsakelig fokuserer på selve behandlingen man skal til, hvor det oppstår en kombinasjon av litt nervøsitet og spenning. Nervøsitet handler ofte om virkningen av smerte og hvor spenningen kommer fra å se det ferdige resultatet.

Mange ønsker en smertefri opplevelse og undersøker markedet for magisk krem , bedøvelseskrem eller smertestillende krem for å oppnå en smertefri tatovering eller kosmetisk behandling .

Smertefri opplev en smertefri behandling

Smertefri krem er et av de beste produktene på markedet, da Painfree er både effektivt og kan brukes til mange formål. Anestesikremen kan brukes til:

 • Tatoveringsfjerning og laser
 • Piercing
 • Fyllstoffer og permanent sminke
 • Hårfjerning
 • Microneedling / Dermaroller

Uavhengig av hvilken kosmetisk behandling du får, er helbredelsestiden som følger ganske viktig å fokusere på. Vi har derfor samlet råd om hvordan du best pleier og beskytter hudområdet, som er kjent som ettervern, det vil si ettervern, direkte oversatt.

Etterbehandling – Riktig pleie av tatoveringer og kosmetiske behandlinger

Her har vi samlet mange gode råd for pleie og ettervern etter kosmetiske behandlinger & tatoveringer.

Gode råd for stell og etterstell av ny tatovering

Pleie av den nye tatoveringen starter med tatovøren din. Avhengig av hvilken tatovør du bruker, har de ulike råd. Ettervern er imidlertid et område det er enighet om.

1. Fuktighet og beskyttelse

De fleste tatovører renser den nye tatoveringen og smører den inn i en antibakteriell salve som ligger som et beskyttende lag over den “åpne” huden. Tatoveringen dekkes deretter med folie, matfilm eller andre bandasjer for å beskytte huden mot sollys og irritasjon fra klær, da huden er helt «åpen», hvor området er både sårbart og mottakelig for bakterier.

Det er derfor viktig å ikke fjerne folien de første timene etter tatoveringen. Tiden kan variere fra 2 til 5 timer, avhengig av tatovørens instruksjoner. I timene etter tatoveringen kan du oppleve en brennende følelse, lett kløe og huden kan være sår og hoven.

Motstå fristelsen til å fjerne folien for å se tatoveringen, eller klø. Huten å trenge hvile og fred.

2. Fjern folien og rengjør tatoveringen

Etter noen timer, fjern folien og rengjør tatoveringen for blod og overflødig blekk. Det anbefales å bruke en naturlig såpe som er parfymefri. Rengjøring av tatoveringer hjelper huden til bedre å danne skorper.

Vær skånsom mot huden og tatoveringen når du rengjør den. Unngå derfor å gni området tørt, dupp heller til området er tørt.

Etter at tatoveringen er vasket anbefales det å la huden/tatoveringen lufte i ca. 30 – 60 minutter.

Etter lufttørking av tatoveringen er det viktig å påføre en helbredende krem på tatoveringen. Det mest brukte og kjente produktet for ettervern er panthenolkrem, på grunn av dets helbredende egenskaper.

Smør et tynt, men dekkende lag med panthenolkrem over tatoveringen. Ikke dekk til tatoveringen umiddelbart, la kremen virke slik at huden får mulighet til å “puste”.

Panthenol krem er også kjent som panthenol salve , for ordens skyld, det er det samme produktet.

En tatovering krever ikke bare pleie den første dagen du får den gjort.

I den første uken eller de første 7 dagene etter tatoveringen, anbefales det å bruke panthenolsalve ofte hver dag.

Å holde tatoveringen ren og tørr er en svært viktig del av helbredelsesprosessen. La tatoveringen og området lufte, spesielt etter påføring av panthenolsalve, la salven trenge inn og tørke.

Unngå å myke opp det tatoverte området den første måneden. En dusj er greit, men unngå badekar, spabehandlinger og svømmebasseng.

I tillegg til å unngå å myke opp tatoveringen, må du unngå vann i svømmebasseng og spa på grunn av klorinnholdet.

Får du tatt en tatovering i sommerperioden må du beskytte tatoveringen mot sollys og du må unngå soling.

Soling inkluderer også solarium, selv om det er kunstig lys. Det anbefales at du unngår direkte sollys selv om du bruker solkrem med solfaktor. I verste fall kan fargene i tatoveringen blekne når tatoveringen får direkte sollys.

Unngå derfor:

 • Direkte sollys
 • Klor
 • Spa opphold
 • Svømmebasseng
 • Soling og saltvann

Tilhelingsprosessen kan variere mye, både i forhold til størrelsen på tatoveringen, hvor flink kroppen er til å gjenopprette/restaurere seg selv, og hvor flink du er til å ta vare på tatoveringen og hudområdet. Tilhelingsperioden kan derfor strekke seg fra en uke til flere måneder.

Fordi huden har vært “åpen”, dannes det skorper som etterpå må gro. De fleste vet hvor mye et helbredende sår kan klø, det samme kan skje med tatoveringer.

Unngå å klø på tatoveringen eller skrelle av sårskorpene under tilheling, ta vare på området med god salve.

I tillegg til pleiende og helbredende kremer kan du spise ekstra vitamin C og vitaminer som styrker immunforsvaret. Tatoveringer sitter på kroppen resten av livet, så det er viktig at du passer på når det kommer til pleie og ettervern.

Både huden, tatoveringen og du vil være takknemlig for å ha satt av tid til ettervern etter at healingstiden er over.

Ta kontakt med tatovøren din hvis tatoveringen mister farge eller du merker andre ting du ikke er sikker på er riktige. Mange tatovører er virkelig dedikerte fordi det er deres håndverk og talent som sees på huden og dermed til omverdenen. Det er vanlig å gjennomgå tatoveringen etter 6 uker, ev for å rette mindre feil. Husk at tatovører er spesialister, så spør tatovøren din hvis du er i tvil.

Kosmetiske behandlinger inkluderer laserfjerning av tatoveringer, permanent hårfjerning og mikropigmentering, bare for å nevne noen.

Laserteknologi brukes i dag i mange forskjellige kosmetiske behandlinger:

 • Hårfjerning
 • Reduksjon av rynker
 • Behandling av akne arr
 • Vaskulære utbrudd på kroppen og ansiktet
 • Fjerning av tatoveringer

Etterbehandling eller pleie av huden er ekstremt viktig for å sikre at huden har de beste forutsetningene for tilheling. Ettervern handler hovedsakelig om å redusere risikoen for infeksjonsutvikling i området samt å beholde fargen og beskytte hudområdet.

Hensikten med pleie og etterbehandling er å fremskynde tilhelingen av huden slik at du oppnår det beste sluttresultatet, dette gjelder også mellom behandlingene.

Men før vi kommer til Ettervern og de gode rådene kan vi nevne muligheten for smertefri laserbehandling dersom du ikke har kommet til behandling enda.

Mange frykter smertene forbundet med laserbehandling. Smertene er selvsagt individuelle, da man kjenner laseren ulikt, og vi har ulike smerteterskler.

Men ønsker du smertelindrende og smertefri laserbehandling, er Smertefri lokalbedøvelseskrem effektivt, uavhengig av hvilken kosmetisk behandling du trenger.

Etter at du har blitt behandlet for kosmetiske tatoveringer, må du vaske området etter 1-2 timer. Det anbefales å vaske med en grønn- eller natursåpe uten parfyme og bruke lunkent vann.

Unngå å gni hudområdet tørt, men bruk en bomullsdott som er ren og tørr. Tørk området tørt, siden huden kan være sår etter behandling, så ta vare på området forsiktig.

Påfør etterbehandlingskrem på området i et tynt lag. Etterbehandlingskremer som Panthenol cream inneholder B5 pro vitamin dexpanthenol, som øker den naturlige celleaktiviteten slik at huden heler raskere. Velg en Panthenol Salve som er parfymefri.

Det anbefales å påføre ettervern hver time på selve behandlingsdagen, samt påfølgende dag.

Her må du bruke ettervern Panthenol krem mellom 3 – 5 ganger om dagen, dette hjelper tilhelingen. I samme periode anbefales det å unngå at området får for mye vann.

For best mulig beskyttelse av området som har gjennomgått kosmetisk behandling, som øyenbryn, er det viktig at de holdes tørre .

Du kan påføre et tykt lag med Panthenol-krem før du dusjer, da det vil beskytte mot vannet. Husk å fjerne det tykke laget etter badet, og påfør et tynt lag etterpå.

Som ved nye tatoveringer anbefales det ikke å dyrke sol, også kunstig sol via solarium, unngå svømmebasseng/bading i sjøen, da vannet har enten klor- eller saltinnhold. Spaopphold må også unngås på grunn av varmen, som bidrar til overoppheting av kroppen.

Noen kosmetiske terapeuter fraråder trening de første ukene etter behandlingen. Spør terapeuten din om råd hvis du er i tvil.

Ettervern og pleie etter kosmetiske behandlinger er avgjørende for et godt resultat, bransjen anslår at riktig ettervern dekker hele 70 % av et godt resultat.

Så ikke hold igjen med ettervern, ta den tiden det tar å helbrede. Til syvende og sist er pengene og tiden din veldig godt brukt.

Context Menu is disabled by theme settings.