Fjerning av tatoveringer

Fjerning av tatoveringer

Tatoveringer er en vakker og personlig dekorasjon av kroppen. Dessverre kan man også angre på tatoveringene over tid, og her har det vært noe man måtte leve med i mange år. I dag er det imidlertid mulig å få fjernet tatoveringene eller tatoveringen som du har begynt å angre på når du var på ferie med venner eller når du var et annet sted i livet. 

Nedenfor kan du lese mer om hva du kan gjøre og hva du bør være oppmerksom på dersom du ønsker å få fjernet en tatovering. 

Slik kan du få fjernet tatoveringen med laserbehandling

Den beste måten å få fjernet en tatovering på er å bruke laserbehandling. Måten behandlingen foregår på er ved at laseren treffer et fargepigment i tatoveringen. Dette gjør at pigmentet brytes ned i mindre biter som kroppen kan absorbere selv. Restene skilles deretter ut fra kroppen via urin, svette, fordampning eller annet avfallsmateriale fra kroppen. 

For best resultat er det viktig å bruke riktig laser for tatoveringsfjerning. Dersom du ikke bruker såkalt pico-second-laser eller YAG-laser, kan du risikere at disse alternativene danner mer arrvev enn det som er bra. Vi anbefaler alltid at du finner en tatoveringsfjerningsklinikk som har vært i bransjen lenge. 

Hvor mange laserbehandlinger trengs før tatoveringen min fjernes? 

Når du trenger laserbehandling, tar det opptil 45 minutter per behandling. Tatoveringen du ønsker fjernet forsvinner ikke etter denne ene behandlingen. Du kan forvente å bli laserbehandlet mellom 5-10 ganger før tatoveringen din er helt borte. Det anbefales også at det går minst seks uker mellom hver behandling. Dette er fordi huden i denne perioden får en sjanse til å gro og fjerne pigmentene som har blitt oppløst under laserbehandlingen. Pausen gjør også at du reduserer risikoen for å få permanente pigmentforandringer.  

Er det konsekvenser å få fjernet en tatovering?

Når du får fjernet tatoveringen med laserbehandling, som nevnt over, er det dessverre ikke helt uten konsekvenser. Laseren som brukes kan i noen tilfeller påvirke huden negativt. Dessverre kan du risikere å få mindre brannskader, som senere kan føre til arrdannelse. Dette er en ganske vanlig bivirkning når en tatovering fjernes med laserbehandling. 

I tillegg kan laseren også brenne av hudens pigmentceller fordi den påvirker stoffet som heter melanin. Dette betyr at du kan få en hvitere hudfarge i området der tatoveringen din pleide å være. Det kan også skje at din gamle tatovering etterlater et negativt inntrykk. 

Heldigvis er bivirkningene av tatoveringsfjerning hovedsakelig kosmetiske. Så du trenger ikke å bekymre deg for eventuelle helsekonsekvenser av å få fjernet en tatovering.

Hos Painfree kan vi lindre smertene dersom du ønsker å få fjernet en tatovering

Hos Painfree fører vi et bredt utvalg av smertestillende kremer som lindrer smertene dine når du skal tatovere deg på nytt. Hvis tilfellet er at du trenger å få fjernet en tatovering, er våre kremer også ideelle for dette formålet. Det er lurt å påføre kremen en time før du skal laserbehandles.

Våre kremer sørger ikke for at laserbehandlingen av tatoveringen din er helt smertefri, men den lindrer smertene, noe som gjør hele behandlingen mer utholdelig. Her kan du se vårt utvalg av smertestillende kremer.

Etter behandlingen er det lurt å ha på seg litt løse klær – dette kan være joggebukser eller hettegenser. Akkurat som når du får en ny tatovering, kan det være ubehagelig om klærne gnis mot det åpne såret. Det kan også være dårlig for helingsprosessen hvis du f.eks. iført et par trange jeans som åpner såret igjen når du går rundt. Hvis såret ditt ikke får gro ordentlig, kan det endelige resultatet bli negativt påvirket.

Et alternativ til tatoveringsfjerning

Hvis det ikke er fordi du generelt har angret på at du har tatt en tatovering, så er det også mulig å få gjort en såkalt cover-up. Det betyr at du får en ny tatovering – som du forhåpentligvis blir mer fornøyd med – på toppen av din gamle tatovering. 

Dette er en metode som noen tyr til hvis de fortsatt synes at tatoveringer er en vakker måte å dekorere kroppen på, men ikke føler at den forrige tatoveringen passer dem lenger. De fleste tatovører har ulike kreative løsninger for hvordan du kan nyte dekorasjonen på kroppen igjen.

Kontakt oss hvis du har spørsmål om å få fjernet en tatovering

Du kan alltid kontakte oss hvis du har spørsmål om produktene våre. I tillegg kan vi også hjelpe deg med de hensyn du måtte ha i forbindelse med å få fjernet en tatovering. Du kan skrive til oss på [email protected]  . Du kan alltid forvente at vi svarer deg innen 24 timer.  

Context Menu is disabled by theme settings.