Ny tatovering

Ny tatovering

Det er fortsatt populært å tatovere seg i Danmark. Rundt 600 000 dansker har i dag en eller flere tatoveringer, og det anslås at det er mellom 50 000 og 100 000 dansker som tatoverer seg hvert år. Det beviser at det fortsatt er veldig populært å dekorere sin egen kropp med kreative mønstre og motiver.

Nedenfor kan du lese mer om hva du bør være oppmerksom på når du skal ta en ny tatovering, hvordan du kan forberede deg før en tatovering og andre tatoveringstips.

Du må overholde disse reglene når du tar din første tatovering

Før du får din første tatovering, er det noen ting du bør være klar over. I Danmark er det noen regler innen tatoveringsindustrien:

 • Det er forbudt å tatovere personer som ikke har fylt 18 år. 
 • Det er forbudt å tatovere på nakke, ansikt og hender.
 • Det er imidlertid tillatt å utføre kosmetiske tatoveringer dersom tatovøren har gjennomført spesialutdanning. 

Selv om det generelt er ulovlig å tatovere ansiktet, er det et unntak. Hvis du f.eks. ønsker å få tatovert permanente øyenbryn, er dette mulig dersom tatovøren har spesialutdanning. Grunnen til at loven sier at du skal ha spesialopplæring er at det er en del risikoer ved å tatovere ansiktet.  

Når du tar en tatovering i ansiktet, blir du tatovert i et spesielt følsomt område av kroppen. Av naturlige årsaker må du være ekstra forsiktig når du skal tatovere rundt øynene, og her kreves det at du som tatovør har spesialutdanning. 

Slik kan du lindre smerten med noen smertestillende midler før tatoveringen 

Hos Painfree fører vi smertestillende kremer som du kan bruke før din nye tatovering og som gjør din neste time hos tatovøren mindre smertefull. Kremen fungerer som lokalbedøvelse, men fjerner ikke smertene helt. Kremen er imidlertid effektiv hvis du skal få laget et større motiv.

Hvis du ønsker å få utført en større tatovering, tar det naturligvis lengre tid å gjøre. De danske tatovørene tatoverer vanligvis ikke lenger enn 4 timer av gangen – dette er på grunn av smertene som du utsettes for over en lengre periode. Med kremer fra Painfree er det mulig å forlenge denne tiden, slik at du raskere blir ferdig med din nye tatovering.

Her kan du se hele vårt utvalg av smertestillende produkter til din nye tatovering.

Skap de beste omstendighetene for deg og din nye tatovering

Før du tar en tatovering kan det være lurt å forberede deg på best mulig måte. Når du blir tatovert, jobber kroppen på høyt trykk. For det første er ikke kroppen din vant til å utsettes for konstant smerte, noe som gjør at kroppen fortere blir fysisk sliten. Heldigvis er det flere ting du kan gjøre for å hjelpe deg gjennom din neste tatoveringsavtale. 

Du kan gjøre dette før du blir tatovert

Nedenfor kan du se hva vi anbefaler deg å gjøre før du tatoverer deg: 

 • Ta gjerne med en illustrasjon av hva du ønsker å tatovere.
 • Pass på at du er godt uthvilt.
 • Unngå å drikke alkohol dagen før.
 • Husk å spise et godt måltid en time før du skal til bords. 
 • Ta gjerne med snacks og noe å drikke dersom du skal få laget et større motiv.

Rent praktisk er det lurt om du tar med bilde eller illustrasjon av det du ønsker å tatovere. Dette gir din tatovør de beste forutsetningene for å lage den nye tatoveringen du har i tankene. 

Det er også viktig at du får en god natts søvn dagen før du skal tatoveres. Kroppen din jobber som sagt på høyt trykk når du er under nåla, så prøv å ha det i bakhodet før du legger for mange planer dagen før du skal ha en avtale.

Det er også en klar anbefaling herfra om at du ikke drikker alkohol dagen før eller i timene frem til tatoveringen din. Alkohol tynner ut blodet, noe som gjør at du blør mer når du tar en tatovering. Dette kan gjøre prosessen vanskeligere for tatovøren, noe som kan føre til et dårligere resultat. 

Det er viktig at kroppen din har alt den trenger når du trenger en ny tatovering. Derfor er det også viktig med rikelig med næring. Vi anbefaler derfor at du spiser et godt solid måltid en time før du skal tatoveres. Skal du få laget et større motiv er det også lurt å ta med litt ekstra mat. Det trenger ikke være mye. Litt sukker kan være bra for kroppen, slik at du holder blodsukkeret oppe og ikke plutselig begynner å få vondt i hodet.

Du kan gjøre dette etter at du har blitt tatovert

Etter at du har blitt tatovert er det viktig at kroppen får den nødvendige hvilen. Det beste du kan gjøre er å holde kroppen helt i ro de første dagene. Etter omtrent en uke begynner du garantert å kjenne din nye tatovering klø. Det er viktig at du lar såret på tatoveringen falle naturlig av – ellers risikerer du å skade tatoveringen. 

Det beste du kan gjøre for din nye tatovering dagene etter at du ble tatovert, er å bruke en fuktighetsgivende tatoveringskrem. Kremen forhindrer at tatoveringen din flasser, noe som er bra for helingsprosessen. Hos Painfree har vi et utvalg ettervernprodukter – du kan se dem her

9 raske tatoveringstips

Nå vet du hva du må forholde deg til før og etter at du får en ny eller din første tatovering. Du har også kunnskap om reglene som er satt i forhold til å tatovere seg samt kunnskap om hvordan vi i Painfree kan lindre smertene dine når du ligger på sofaen. Nedenfor har vi listet opp 9 kjappe tips som du kan huske på når du trenger å få en ny tatovering:

 • Du bør ikke skynde deg å få en tatovering. 
 • Utforsk alle alternativer når du leter etter en dyktig tatovør. 
 • Forbered så mye materiale du kan som inspirasjon for tatovøren.
 • Ikke vær redd for å stille spørsmål til tatovøren.
 • Tenk nøye gjennom hvor på kroppen du vil ha din nye tatovering.
 • Spis nok mat og væske.
 • Bruk komfortable klær når du blir tatoveret.
 • Husk å slappe av.
 • Husk å behandle din nye tatovering.

I tillegg kommer vi også med et ekstra tips som du bør ta med i betraktningen. Har du tenkt å bruke farge i din neste tatovering, må du være klar over at spesielt rødfargen i tatoveringer kan utløse allergiske reaksjoner. En reaksjon er ikke garantert, men hvis du vil redusere risikoen for hoven og kløende hud, bør du holde deg til den svarte fargen når du skal tatovere deg. 

Har du spørsmål om din neste tatovering? Kontakt oss her

Vi håper at du har blitt mer kunnskapsrik om tatoveringer og hvordan du bør oppføre deg når du skal ta din neste eller første tatovering. Vi er selvfølgelig alltid klare til å hjelpe deg hvis du har spørsmål om noen av de ovennevnte eller produktene våre. Du kan skrive til oss på [email protected]  – vi svarer alltid på e-posten din innen 24 timer. Vi ser frem til å høre fra deg.

Context Menu is disabled by theme settings.